Skip Sidebar
Gemeente Lochem

Gemeente Lochem

Non-profit

Over ons

De gemeente Lochem heeft net als iedere andere gemeente in Nederland een gemeenteraad en een college van burgemeester en wethouders. De gemeenteraad stelt op hoofdlijnen het beleid van de gemeente ...

WelzijnArmoedebestrijdingNatuur & Milieu
Deel
Begeleider leerlingenvervoer

Begeleider leerlingenvervoer

Structureel werk · 2–20 uur/week
Flexibele locatie
VervoerJeugdwerkBegeleidingNederlands
WelzijnKinderen & JongerenMensen met een beperking
Activiteit Delen
Gemeente Lochem
#78287
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Gemeente-Lochem/activiteiten/Begeleider-leerlingenvervoer/78287 om je aan te melden

Samenvatting

Je bent de rechterhand van de taxichauffeur en bezorgt een prettige sfeer in de taxi. Ideaal te combineren met andere hobby’s en/of vrije tijd.

Uitgebreide omschrijving

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersrol boordevol sociale contacten en vrijheid tijdens de werkzaamheden? Word begeleider leerlingenvervoer! Je bent de rechterhand van de taxichauffeur en bezorgt een prettige sfeer in de taxi. Ideaal te combineren met andere hobby’s en/of vrije tijd.

Dagelijks rijden er taxibusjes door de regio om leerlingen van en naar scholen voor speciaal onderwijs te brengen. De scholieren die vervoerd worden hebben vaak een vorm van autisme en ADHD en/ of een gedragsstoornis. Voor zowel de chauffeur, begeleider als zeker de doelgroep is vastigheid en stabiliteit van belang.

 

De inzettijden zijn nauw verbonden aan de begin- en eindtijden van de scholen. De globale tijden zijn: 07:00-09:00 uur en 14:30-16:30 uur. Tijden zijn afhankelijk van de soort en grootte van de route. Leeftijd en opleidingsniveau zijn niet belangrijk. Enthousiasme en hart voor de doelgroep en het vervoerswerk wel.

 

Profiel

Jij bent iemand met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Iedere ochtend word je rond 07:00 uur opgehaald door de chauffeur of sta je klaar op de afgesproken opstapplek. Samen met hem/haar ga je een vaste groep leerlingen ophalen. Als begeleider bewaak jij de orde en gezelligheid in de bus, zodat de chauffeur de focus op de weg kan houden. Daarnaast kan jij je uiterst goed vinden in onderstaande punten:

  • Je bent beschikbaar op de genoemden tijden en je kunt zelfstandig op een opstapplek komen;
  • Omgaan met kinderen vind je leuk, je bent geduldig, vriendelijk en behulpzaam.
  • Je spreekt goed Nederlands;
  • Je kunt en wilt een VOG aanvragen;
  • Je hebt affiniteit met kinderen met een beperking en gedragsproblemen.

Wat wij bieden:

·        Een leuke en uitdagende vrijwilligersfunctie;

·        Een reiskostenvergoeding;

·        Een gratis VOG-aanvraag.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding
Activiteit Delen

Over Gemeente Lochem

De gemeente Lochem heeft net als iedere andere gemeente in Nederland een gemeenteraad en een college van burgemeester en wethouders. De gemeenteraad stelt op hoofdlijnen het beleid van de gemeente vast, controleert het college van burgemeester en wethouders of zij hun taken goed uitvoeren. En zij vertegenwoordigt de inwoners van de gemeente.