Skip Sidebar

Over ons

Dit festival is speciaal voor jou! Omdat jij voor een ander klaarstaat als mantelzorger of vrijwilliger. Dat vind jij misschien vanzelfsprekend, maar wij willen je graag laten weten dat we dit enorm ...

Buurt & omgevingWelzijn
Deel
Detmers Kazerne lezing SVON en rondleiding

Detmers Kazerne lezing SVON en rondleiding

Workshop · 12 nov 2021, 10:00 - 11:00
Kazerneplein 6, 7211 BM Eefde, Nederland
Buurt & omgevingWelzijn
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze workshop.
Deel workshop
Festival voor jou!
#45514
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Festival-voor-jou/activiteiten/Detmers-Kazerne-lezing-SVON-en-rondleiding/45514 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ontdek het verhaal achter de Detmerskazerne, kijk rond en laat je meeslepen in het verhaal van Reenactor Judith Wentink over Operatie Manna

Uitgebreide omschrijving

2 presentaties van een kwartier


Esther van Dijk vertelt de geschiedenis van de Detmerskazerne vanaf de 2e WO tot heden en laat diverse opgegraven stukken die van het terrein af komen laten zien. Tevens zal ik toelichten wat ons ontmoetingscentrum inhoud. 


Judith Wentink is reenactor en probeert de geschiedenis van de tweede wereldoorlog zo geschiedenisgetrouw mogelijk uit te beelden. In mijn lezing neem ik u mee in de situatie van een gezin bestaande uit Vader, Moeder, en 3 kinderen van 14, 10 en 6 jaar.

Het begint bij de meidagen van 1940. Er lijkt in eerste ogenblik weinig te veranderen onder het juk van de bezetter. Maar schijn bedriegt en naarmate de jaren verstrijken wordt de sfeer grimmiger. Er ontstaan tekorten in voedsel en materiaal en wie is nog te vertrouwen. Luistert de buurvrouw ook naar Radio Oranje? Rupert komt langs en ik vertel u over Operatie Manna.

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze workshop.
Deel workshop
workshops > Festival voor jou! > Detmers Kazerne lezing SVON en rondleiding

Over Festival voor jou!

Dit festival is speciaal voor jou! Omdat jij voor een ander klaarstaat als mantelzorger of vrijwilliger. Dat vind jij misschien vanzelfsprekend, maar wij willen je graag laten weten dat we dit enorm waarderen. Laat je lekker verwennen, inspireren, ontmoet en beleef samen met anderen het Festival Voor JOU.
We zijn elke dag in een andere kern van de gemeente Lochem. Op bijzondere plekken, met bijzondere activiteiten. En je kan ook gewoon een kop koffie drinken aan de festivalstamtafel.

Hoe werkt het?! Je kunt je opgeven voor maximaal 2 workshops en voor 'Op de koffie'.

Aanmelden kan via deze pagina. Maak je keuze, deelname is helemaal gratis!Organisatie team LochemDOET en Mantelzorg (Stichting Welzijn Lochem)