Wil je meedoen, meedenken, je steentje bijdragen aan onze activiteiten ?

Wil je meedoen, meedenken, je steentje bijdragen aan onze activiteiten ?

Taak · 0–2 uur
Pearsonplein 6, 7242 JA Lochem, Netherlands
Sociale rechtvaardigheidVluchtelingen & Minderheden
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Amnesty International werkgroep Lochem
#52642
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Amnesty-International-werkgroep-Lochem/activiteiten/Wil-je-meedoen-meedenken-je-steentje-bijdragen-aan-onze-activiteiten-/52642 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

De werkgroep Lochem van Amnesty International (AI) zoekt nieuwe werkgroepsleden.

Uitgebreide omschrijving

Wat is Amnesty International: een landelijke organisatie die streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen in vrijheid kan leven. Amnesty komt op voor alle mensen die in hun vrijheid bedreigd worden omdat ze een ander geloof , huidskleur ,politieke voorkeur of sekse hebben.

Wat doen we in Lochem : we ondersteunen het landelijke werk van Amnesty door aanwezig te zijn bij evenementen zoals de Goede doelen markt, het organiseren van schrijfaciviteiten zoals het schrijven van brieven op woensdag in het Stadshuus en handtekeningen verzamelen, het organiseren van de jaarlijkse collecte en ,heel belangrijk, het lesgeven op alle Lochemse basisscholen in het kader van het Westerborkproject.

Wat vragen wij : enthousiaste mensen die willen meedenken, meedoen in de werkgroep, 1x per maand ongeveer 2 uur en aanwezig willen zijn bij activiteiten, zoals achter de kraam op de GDM.

Wil je graag meedoen met AI Lochem maar liever niet vergaderen dan is flexwerken misschien iets voor jou. Dit betekent dat je mee doet aan activiteiten wanneer het jou uitkomt.

Wil je meedoen, meedenken ? Neem dan contact op met de werkgroep.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Amnesty International werkgroep Lochem

Wereldwijd worden mensenrechten geschonden. Mensen worden gemarteld omdat ze hun mening geven. In elkaar geslagen omdat ze homo zijn. Achtergesteld omdat ze vrouw zijn. Veroordeeld tot de doodstraf of zonder eerlijk proces. Vreedzame demonstranten verdwijnen achter de tralies.
Amnesty onderzoekt het onrecht en maakt het zichtbaar aan de wereld. Dit doen we via rapporten, persberichten, lobby, acties en campagnes. Zo worden regeringen en bedrijven onder druk gezet om de schendingen te stoppen, slachtoffers vrij te laten of hun beleid te veranderen. Daarnaast steunt Amnesty lokale organisaties en activisten die opkomen voor de mensenrechten in hun land.