Skip Sidebar

Over ons

Wereldwijd worden mensenrechten geschonden. Mensen worden gemarteld omdat ze hun mening geven. In elkaar geslagen omdat ze homo zijn. Achtergesteld omdat ze vrouw zijn. Veroordeeld tot de doodstraf of ...

Sociale rechtvaardigheidVluchtelingen & Minderheden
Deel

Werkgroepleden

1–2 uur/week
Pearsonplein 6, 7242 JA Lochem, Netherlands
LobbyingCampagne voeren
Vluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.10 plaatsen over.
Deel activiteit
#30184
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Amnesty-International-werkgroep-Lochem/activiteiten/Werkgroepleden/30184 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Maak jij het mogelijk om het werk van Amnesty International in Lochem op een goede manier voort te zetten?

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij

Amnesty International vraagt aandacht voor mensenrechten door middel van acties en brieven schrijven. Tijdens de acties worden er kaarten en kaarsen verkocht. Via het onderwijs laten we de basisscholen in de gemeente Lochem kennis maken met de schending van mensenrechten, de tweede wereldoorlog, het werk van Amnesty International en het Westerborkproject.


We zijn op zoek naar

mensen die door hun inzet het werk van Amnesty International in Lochem op een goede manier voort kunnen zetten. Heb je wat tijd over en wil je iets voor het goede doel betekenen? Neem dan contact met ons op! Wij kunnen altijd vrijwilligers gebruiken voor de jaarlijkse Goede Doelenmarkt als ook voor onze werkgroep. 


Wat vragen we van je

Belangstelling voor het werk van Amnesty International. 

 


Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.10 plaatsen over.
Deel activiteit

Over Amnesty International werkgroep Lochem

Wereldwijd worden mensenrechten geschonden. Mensen worden gemarteld omdat ze hun mening geven. In elkaar geslagen omdat ze homo zijn. Achtergesteld omdat ze vrouw zijn. Veroordeeld tot de doodstraf of zonder eerlijk proces. Vreedzame demonstranten verdwijnen achter de tralies.
Amnesty onderzoekt het onrecht en maakt het zichtbaar aan de wereld. Dit doen we via rapporten, persberichten, lobby, acties en campagnes. Zo worden regeringen en bedrijven onder druk gezet om de schendingen te stoppen, slachtoffers vrij te laten of hun beleid te veranderen. Daarnaast steunt Amnesty lokale organisaties en activisten die opkomen voor de mensenrechten in hun land.