Skip Sidebar

Over ons

Wereldwijd worden mensenrechten geschonden. Mensen worden gemarteld omdat ze hun mening geven. In elkaar geslagen omdat ze homo zijn. Achtergesteld omdat ze vrouw zijn. Veroordeeld tot de doodstraf of ...

Sociale rechtvaardigheidVluchtelingen & Minderheden
Deel
Werkgroepleden

Werkgroepleden

Taak · 1–2 uur
Pearsonplein 6, 7242 JA Lochem, Netherlands
LobbyingCampagne voeren
Vluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Amnesty International werkgroep Lochem
#30184
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Amnesty-International-werkgroep-Lochem/activiteiten/Werkgroepleden/30184 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wil jij meedoen, meedenken, je steentje bijdragen aan onze activiteiten in de gemeente Lochem?

Uitgebreide omschrijving

Wat is Amnesty International (AI)?

Een landelijke organisatie die streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen in vrijheid kan leven. Amnesty komt op voor alle mensen die in hun vrijheid bedreigd worden omdat ze een ander geloof, huidskleur, politieke voorkeur of sekse hebben.

Wat doen we in Lochem?

We ondersteunen het landelijke werk van AI door aanwezig te zijn bij evenementen zoals de Goede doelen markt, schrijfactiviteiten met handtekeningenlijsten en het maandelijkse brieven schrijven in de huiskamer van het Stadshuus, het organiseren van de jaarlijkse collecte en heel belangrijk het lesgeven op alle Lochemse basisscholen in het kader van het Westerborkproject.

Wat vragen wij?

Meedoen en meedenken in de Lochemse werkgroep, dat is 1x per maand ong.2uur en aanwezig zijn bij onze activiteiten zoals in de kraam bij de GDM.

Wil je wel meedoen met AI Lochem maar liever niet vergaderen, dan is flexwerken misschien iets voor jou. Dit betekent dat je mee kunt doen met activiteiten wanneer het jou uitkomt.

Wil je meedoen neem dan contact op de werkgroep Lochem van Amnesty International.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Amnesty International werkgroep Lochem

Wereldwijd worden mensenrechten geschonden. Mensen worden gemarteld omdat ze hun mening geven. In elkaar geslagen omdat ze homo zijn. Achtergesteld omdat ze vrouw zijn. Veroordeeld tot de doodstraf of zonder eerlijk proces. Vreedzame demonstranten verdwijnen achter de tralies.
Amnesty onderzoekt het onrecht en maakt het zichtbaar aan de wereld. Dit doen we via rapporten, persberichten, lobby, acties en campagnes. Zo worden regeringen en bedrijven onder druk gezet om de schendingen te stoppen, slachtoffers vrij te laten of hun beleid te veranderen. Daarnaast steunt Amnesty lokale organisaties en activisten die opkomen voor de mensenrechten in hun land.