Met je Buurt

In je dagdromen over wonen in je straat of buurt komt vaak een mooi idee voorbij. Als je het een keer noemt in een gesprekje met buren zijn zij ook meteen enthousiast. Het is een idee waar iets mee gedaan kan worden. De buren willen meedenken en verderop woont nog iemand die het zeker ziet zitten…… maar hoe ga je nu verder?

 

Team Opbouwwerk van Stichting Welzijn Lochem (SWL) denkt graag met je mee! Samen kunnen we de buurt erbij betrekken, mogelijkheden voor financiële middelen zoeken en leren van andere initiatieven. De opbouwwerker kent mensen in de buurt en instanties zoals gemeente, Circulus, woningbouwverenigingen en sociale instellingen. We kunnen je in verbinding brengen met initiatiefnemers van een soortgelijk initiatief of met andere belangrijke contacten. Daarbij delen we graag onze kennis en ervaringen.


Team Opbouwwerk ondersteunt de gedachte van lokaal voor en met elkaar. Wij vinden met de buurt en samenbelangrijk. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld met elkaar het groen in de straat inrichten en onderhouden, een buurtactiviteit organiseren, zwerfafval aanpakken of een digitaal platform ontwikkelen voor contact en uitwisseling van spullen en diensten.

 

Team Opbouwwerk is regelmatig fysiek in kernen en wijken aanwezig zodat je ons kunt aanspreken. Een afspraak maken kan natuurlijk ook. We zijn telefonisch of via de mail bereikbaar.

 

Astrid Lievestro             06-44828736 / [email protected]

Geralda van Lenthe      06-83525158 / [email protected]

Mirjam van Baalen       06-83668783 / [email protected]