Post | februari 2024 | Nieuws | 2 min lezen

Doe mee met NLdoet op 15 & 16 maart!

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 20e keer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie in Nederland! Ook in de gemeente Lochem doen diverse vrijwilligersorganisaties mee. Alle organisaties hebben een klus die geklaard moet worden en zoeken nog vrijwilligers om mee te helpen.


NLdoet is een mooie manier om nieuwe enthousiaste vrijwilligers te vinden, en om bergen werk te verzetten. Vrijwilligersorganisaties zijn daar ontzettend blij mee, want ze komen daar normaal niet aan toe. Bovendien leren ze allerlei leuke nieuwe mensen kennen, iedereen is welkom. 


Ertoe doen

Kom met je team, gezin of gewoon zelf in actie en kies een activiteit uit. Een hartstikke leuke manier om iets actiefs te doen op een ongedwongen manier. Bedrijven, inwoners, buren, verenigingen en maatschappelijke organisaties kunnen met deelname aan NLdoet ertoe doen en mensen laten voelen dat ze ertoe doen. NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen, en doordat er een enorme keuze aan activiteiten is, kan iedereen iets passends vinden. 


Wat kun je doen in de gemeente Lochem?

Alle activiteiten in de gemeente Lochem kun je vinden op de website www.nldoet.nl en je kunt je daar ook direct aanmelden. Hieronder lichten we enkele activiteiten uit maar je vindt nog veel meer op de website van NLdoet. 


·       Maak het verschil door te sauzen en schilderen bij Het Stadshuus in Lochem. 

·       Ga aan de slag bij het Leussinkbad in Laren. Help bijvoorbeeld bij het vernieuwen van bestrating en het weer spik en span maken van het zwembad.

·       Help Scoutinggroep Jan Van Riebeeck in Eefde bij het zaaiklaar maken van een nieuwe bloemenweide en het maken van een onderkomen voor bijen en insecten. Of help bij het vergroten

en onderhouden van de kampvuurplaats.

·       Maak het verschil door de speelgoedtoestellen en picknickbankjes rondom de speeltuin aan het Acaciaplein in Gorssel schoon te maken en waar nodig van een likje verf te voorzien.

·       Ga aan de slag met klussen bij SV Harfsen. Denk aan het schilderen van deuren, banken en snoeiwerk rondom de velden.


Team LochemDOET denkt graag met je mee. Heb je en vraag over NLdoet of vrijwilligerswerk in de gemeente Lochem? Mail naar [email protected]

Deel blogpost