Skip Sidebar

Over ons

SWL is een onafhankelijke lokale welzijnsorganisatie voor alle burgers, jong en oud, zelfstandig en kwetsbaar in de gemeente Lochem. Onder het motto “de burger centraal “ versterkt en ondersteunt SWL ...

OuderenKinderen & JongerenWelzijn
Deel

Onderzoeker deskresearch ERWELZIJN

Structureel werk · 1–3 uur/week
Doctor Rivestraat 1, 7241 AS Lochem, Netherlands
Computer
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Welzijn Lochem
#30357
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Stichting-Welzijn-Lochem2/activiteiten/Onderzoeker-deskresearch-ERWELZIJN/30357 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ga jij met ons de uitdaging aan om Er Wel te Zijn? Werk dan als co-onderzoeker, samen met SWL, aan het in kaart brengen van alle bestaande kennis over oorzaak, gevolg, diagnose en interventies rond belangrijke gebeurtenissen (Life Events) die iemands leven kunnen ontwrichten.

Uitgebreide omschrijving

Stichting Welzijn Lochem loopt voorop met een nieuwe preventieve aanpak. “ERWELZIJN”. Wij pakken problemen aan voordat ze ontstaan.

Wat is er aan de hand? We weten dat problemen elkaar meestal in bepaalde reeksen opvolgen. Ontslag leidt tot scheiding. Scheiding leidt tot schulden. Schulden leiden tot verslaving et cetera. En hoewel iedere professional in het land van zorg en welzijn die samenhang snapt, behandelt ieder zijn cliënten alsof die samenhang niet bestaat. Iedere professional gebruikt voor diagnose en behandeling alleen instrumenten uit het eigen repertoire. Zo hobbelen ze achter de problemen aan.

Wij denken dat het anders en beter kan. Niemand nam ooit de moeite om problemen in onderlinge samenhang en over de disciplines heen te bekijken. Laat staan om er naar te handelen. Wij gaan dat anders doen. Wij pakken problemen aan op het moment dat we ze aan zien komen. Daarvoor moeten we wel weten hoe problemen op elkaar volgen en dat is waar jij ons mee kan helpen.

Er is veel kennis beschikbaar over de samenhang van problemen, in sommige onderzoeken worden resultaten over waarschijnlijke opvolgende problemen wel gekoppeld aan preventie en op andere niet. Er is daar bewijs, maar het is nooit allemaal samengebracht. Het is gefragmenteerd. Daarom gaan wij de samenhang van problemen in kaart brengen. Dat is een enorme klus die we niet alleen kunnen doen. We kunnen natuurlijk een onderzoeksbureau inhuren, maar we denken dat we met vrijwilligers een veel grotere betrokkenheid en beter resultaat kunnen behalen. We kunnen het nog beter doen door veel mensen een klein stukje van de klus te laten klaren. De resultaten van al die inspanning voegen we samen in een ‘atlas’ die we beschikbaar maken in het publieke domein. Wie heeft meegewerkt aan die atlas krijgt een vermelding.


Wat houdt het werk concreet in?

Om de samenhang tussen problemen in kaart te brengen onderscheiden we Life Events. Life Events zijn belangrijke gebeurtenissen die iemands leven kunnen ontwrichten. Scheiding, ontslag en overlijden van een partner zijn voorbeelden van Life Events.

Als co-onderzoeker ga je alle bestaande kennis over oorzaak, gevolg, diagnose en interventies rond zo’n Life Event inventariseren. Je doet dit thuis door middel van bronnenonderzoek via internet. De gevonden kennis beschrijf je kort met verwijzingen. Hiervoor krijg je een format. Wij ondersteunen je daarbij.


Hoeveel tijd kost het?

Het uitwerken van een Life Event kost afhankelijk van de complexiteit naar schatting 20 tot 40 uur. In overleg met de Stichting Welzijn Lochem bepaal je hoe lang je daarover doet.


Wat moet je kunnen?

Je hoeft geen specifieke kennis van zorg en welzijn te hebben. Wel vragen we van je:

  • Belangstelling voor feiten, cijfers en een wetenschappelijke benadering.
  • Enige ervaring met de weg vinden in wetenschappelijke literatuur.
  • Een kritische instelling: Het kaf van het koren kunnen onderscheiden; Bronnen naar waarde kunnen schatten.


Wat levert het je op?

Erkenning als medeauteur van de Atlas.

Je gaat deel uitmaken van de kopgroep ERWELZIJN en wordt als eerste geïnformeerd over de voorgang van ons project.

Ga jij met ons de uitdaging aan om Er Wel te Zijn?Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Lochem Activiteiten > Stichting Welzijn Lochem > Onderzoeker deskresearch ERWELZIJN

Over Stichting Welzijn Lochem

SWL is een onafhankelijke lokale welzijnsorganisatie voor alle burgers, jong en oud, zelfstandig en kwetsbaar in de gemeente Lochem. Onder het motto “de burger centraal “ versterkt en ondersteunt SWL bewoners en initiatieven. SWL is een ondernemende welzijnsexpert, betrokken van visie tot uitvoering. Zonder winstoogmerk het algemeen belang dienend.