Skip Sidebar

Over ons

SWL is een onafhankelijke lokale welzijnsorganisatie voor alle burgers, jong en oud, zelfstandig en kwetsbaar in de gemeente Lochem. Onder het motto “de burger centraal “ versterkt en ondersteunt SWL ...

OuderenKinderen & JongerenWelzijn
Deel

Netwerkcoach

Structureel werk · 1–2 uur/week
Doctor Rivestraat 1, 7241 AS Lochem, Netherlands
Ondersteunend werkSociaal contact
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Welzijn Lochem
#30660
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Stichting-Welzijn-Lochem2/activiteiten/Netwerkcoach/30660 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Zie jij altijd het positieve in mensen? Kun je goed luisteren en steun je graag mensen die hun contacten willen uitbreiden? Zet je dan in als Netwerkcoach!

Uitgebreide omschrijving

Als vrijwillige netwerkcoach luister je naar wat iemand graag wil qua contacten, help je inzicht te krijgen in de bestaande en wenselijke contacten en steun je iemand bij het uitbreiden of versterken van de contacten. Dat doe je aan de hand van de methodiek Natuurlijk, een Netwerkcoach, die bestaat uit 10 stappen. Je assisteert de deelnemer bij het doorlopen van die stappen. Waarbij je als nodig is ook stappen kunt overslaan of anders invullen. De dromen van de deelnemer zijn leidend en hij of zij bepaalt het tempo en wat hij/ of zij doet. Jij luistert, stelt vragen, helpt inzicht te krijgen, coacht, steunt, verbindt en moedigt aan.

Een boeiend proces, waar je van te voren niet weet waar je samen uitkomt.


De belangrijkste vaardigheden van de netwerkcoach?

Je kan goed luisteren, vragen stellen, zelfstandig werken, je kan reflecteren op je eigen handelen, accepteert de tijdelijkheid van het contact met de deelnemer, kan actief meedenken bij het oplossen van dagelijkse problemen van de deelnemer en je hebt een persoonlijke, coachende, ondersteunende en netwerkgerichte houding.

Lees meer over project Netwerkcoaches op de website van welzijnlochem.


Hoeveel tijd kost het je

- Een e-learning van 10 lessen a 10-30 minuten, voorafgaand aan de training.


Dit najaar 4 dagdelen training in de methodiek 'Natuurlijk, een

Netwerkcoach'.

- Als je aan de slag gaat met een deelnemer: ongeveer 2 uur per 2

weken, gedurende 6 tot 12 maanden.

- Elk kwartaal intervisie samen met de andere netwerkcoaches.

- Elk jaar 1x een dagdeel training/ bijscholing.

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Stichting Welzijn Lochem

SWL is een onafhankelijke lokale welzijnsorganisatie voor alle burgers, jong en oud, zelfstandig en kwetsbaar in de gemeente Lochem. Onder het motto “de burger centraal “ versterkt en ondersteunt SWL bewoners en initiatieven. SWL is een ondernemende welzijnsexpert, betrokken van visie tot uitvoering. Zonder winstoogmerk het algemeen belang dienend.