Skip Sidebar

Over ons

Iedereen heeft op zijn tijd behoefte aan een luisterend oor of een goed gesprek. Soms is het moeilijk om je verhaal te vertellen aan de mensen om je heen. Misschien is het te pijnlijk of te privé ...

Welzijn
Deel
Ruimte voor een ander

Ruimte voor een ander

Structureel werk · 1–2 uur/week
Grote Spui 35, 3813 EZ Amersfoort, Netherlands
HulpverleningZorg
Welzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.20 plaatsen over.
Activiteit Delen
Stichting De Luisterlijn
#30240
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Stichting-De-Luisterlijn/activiteiten/Ruimte-voor-een-ander/30240 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Heb jij ruimte in je hoofd, hart en agenda?

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij

De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek. Met dank aan ruim 1400 vrijwilligers in het hele land. Voor de telefonische- chat (en e-mail) hulp, zoekt de Luisterlijn mensen met ruimte in hoofd, hart en agenda.


We zijn op zoek naar

Als vrijwilliger bij de Luisterlijn luister je naar mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Aan echte aandacht, persoonlijk contact. Dag en nacht, anoniem via de chat, mail of telefoon. Mensen die het even niet meer zien zitten of simpelweg bij niemand hun verhaal kwijt kunnen of durven. Je denkt mee, helpt gedachten te ordenen en ondersteunt. Je bent er even voor de ander in zijn/haar pijn, eenzaamheid of verdriet. 


Wat vragen we van je

Als vrijwilliger heb je interesse in mensen, je bent leergierig en je hebt een open houding. We vragen geen specifieke vooropleiding. Qua tijdsinvestering draai je gemiddeld vier diensten (waaronder een nachtdienst) per maand. Een dienst duurt 4 uur en kan eventueel vanuit huis gedaan worden. Daarnaast deel je mee aan groepsbijeenkomsten en deskundigheidsbevordering. Je hebt de intentie om minimaal een jaar te blijven en je bent flexibel in te roosteren.

 

Wat bieden wij

Er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Soms gaat het over onderwerpen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Geen gemakkelijk, maar zeker ook geen saai werk. Ieder gesprek is anders. Je biedt geen oplossingen of antwoorden. Door te luisteren help je juist de ander inzicht te krijgen hoe hij of zij weer verder kan. Soms willen mensen alleen maar even een stem horen, hun verhaal kwijt kunnen. Uiteraard krijg je voor dit werk gedegen training en goede begeleiding door beroepskrachten. Je kunt een certificaat krijgen van de Stichting Permanente Educatie Nederland. Dit certificaat is te gebruiken bij sollicitaties en om vrijstelling te krijgen van of studiepunten voor bepaalde opleidingen. Kortom: serieus vrijwilligerswerk waar je een wijzer mens van wordt. 

 


Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.20 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Stichting De Luisterlijn

Iedereen heeft op zijn tijd behoefte aan een luisterend oor of een goed gesprek. Soms is het moeilijk om je verhaal te vertellen aan de mensen om je heen. Misschien is het te pijnlijk of te privé. Dan kun je bellen of chatten met verschillende speciale ‘hulplijnen.
Je kan 24 uur per dag terecht bij de Luisterlijn voor een gesprek van mens tot mens: 0900-0767 of via een lokaal telefoonnummer, chat en mail. Het kan gaan over verdriet, verlies, zorgen of eenzaamheid. Of iets anders. De vrijwilligers van de Luisterlijn hebben tijd en aandacht voor jouw verhaal. Ze luisteren, denken met je mee, staan even naast je. Anoniem. Je kunt je hart luchten.