Skip Navigation
Over ons

Een mentor vervult een verantwoordelijke en zinvolle rol voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Een mentor waakt over de persoonlijke belangen van een meerderjarige die door lichamelijke ...

Zorg & Welzijn
Deel

Mentor

1–2 uur/week
Dieren, Gelderland, Netherlands
Zorg en hulpverlening
10 plaatsen over.
#30273
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Mentorschap-Overijssel-Gelderland2/activiteiten/Mentor/30273 om je aan te melden
SamenvattingHet mentorschap biedt veel uitdaging en zelfstandigheid! Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan kennismaken bij Mentorschap Overijssel Gelderland.
Uitgebreide omschrijving

We zijn op zoek naar

Mentorschap Overijssel Gelderland zoekt vrijwilligers die mentor willen worden voor onze cliënten. Een mentor is iemand die regelmatig langs gaat bij zijn cliënt, hem leert kennen en weet wat hij leuk vindt. Maar ook iemand die beslissingen kan nemen op het gebied van zorg en welbevinden (behandeling, verpleging, verzorging en begeleiding, dus niet over geldzaken), die cliënt zelf niet kan nemen, omdat hij ze niet begrijpt en de gevolgen van zijn beslissingen niet kan overzien.


Wat vragen we van je

Het is belangrijk dat je onafhankelijk en integer bent. Je kunt goed je grenzen aangeven.Je houd er van om initiatieven te nemen en kunt goed communiceren en samenwerken met de verschillende partijen.

 

 

Wat bieden wij

Onze vrijwilligers krijgen een basistraining zodat ze goed uitgerust hun taak kunnen doen. Daarnaast zijn er regelmatig bijeenkomsten met andere mentoren waar ingegaan wordt op vragen die er leven bij mentoren, waar verdieping in de materie wordt aangereikt. Ook is er altijd ondersteuning van één van de coördinatoren van de stichting. Het mentorschap is een taak die in de wet is vastgelegd.

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding
Hoe kom ik er?
Over Mentorschap Overijssel Gelderland
Een mentor vervult een verantwoordelijke en zinvolle rol voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Een mentor waakt over de persoonlijke belangen van een meerderjarige die door lichamelijke of psychische oorzaken niet (meer) goed voor zichzelf kan zorgen. Hij neemt waar nodig beslissingen over de zorg. Daarbij houdt hij zoveel mogelijk rekening met wat de cliënt zelf wil en kan. De mentor behartigt niet de belangen op financieel gebied, dat is aan de bewindvoerder of financieel vertegenwoordiger van de cliënt. De mentor wordt benoemd door de kantonrechter.
Wilt u opkomen voor de belangen van kwetsbare mensen? Neem dan contact met ons op. We maken met u een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Samen met de coördinator gaat u na of de rol van mentor bij u past.
10 plaatsen over.
#30273
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Mentorschap-Overijssel-Gelderland2/activiteiten/Mentor/30273 om je aan te melden