Skip Navigation
Over ons

Een mentor vervult een verantwoordelijke en zinvolle rol voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Een mentor waakt over de persoonlijke belangen van een meerderjarige die door lichamelijke ...

Zorg & Welzijn
Deel

Mentor

Flexibel
Dieren, Gelderland, Netherlands
Zorg en hulpverlening
Deze vrijwilligersvacature is verlopen1 plaats over.
#30198
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Mentorschap-Overijssel-Gelderland2/activiteiten/Mentor/30198 om je aan te melden
SamenvattingVrijwilligerswerk met veel uitdaging en zelfstandigheid
Uitgebreide omschrijving
Wie zijn wij

Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland adviseert en ondersteunt bij het zoeken van een mentor voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug te vallen. Mentorschap Overijssel Gelderland werkt met vrijwillige mentoren. Bij de werving besteden we veel aandacht aan betrokkenheid en motivatie. De mentoren krijgen scholing en ondersteuning bij de uitvoering van hun verantwoordelijke taak.


 We zijn op zoek naar

Mentoren! Een mentor is een vertrouwenspersoon en wettelijk vertegenwoordiger van een volwassene die niet goed de regie over zijn/haar eigen leven kan voeren. De mentor gaat regelmatig op bezoek, thuis of in een zorginstelling en overlegt met bijvoorbeeld arts en zorgverleners. 


 Wat vragen we van je

Als mentor is het belangrijk dat je je goed kan inleven, dat je besluitvaardig bent en onderhandelingsvermogen hebt. Wil je iets wezenlijks betekenen voor je medemens en heb je minimaal MBO4- niveau? Dan willen wij graag kennismaken met jou! 

 

Interesse?
Als je op ‘Reageren op deze vacature’ klikt, krijgt de organisatie of vereniging bericht van jouw interesse. Zij zullen contact met je opnemen.

De Vrijwilligerscentrale gemeente Lochem krijgt ook een melding van jouw inschrijving op een vacature. Het is mogelijk dat ook wij contact met je opnemen over het verloop van je inschrijving. Krijg je geen reactie van de organisatie of vereniging neem dan contact met ons op via [email protected] of bel naar 0573-297000.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding
Hoe kom ik er?
Over Mentorschap Overijssel Gelderland
Een mentor vervult een verantwoordelijke en zinvolle rol voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Een mentor waakt over de persoonlijke belangen van een meerderjarige die door lichamelijke of psychische oorzaken niet (meer) goed voor zichzelf kan zorgen. Hij neemt waar nodig beslissingen over de zorg. Daarbij houdt hij zoveel mogelijk rekening met wat de cliënt zelf wil en kan. De mentor behartigt niet de belangen op financieel gebied, dat is aan de bewindvoerder of financieel vertegenwoordiger van de cliënt. De mentor wordt benoemd door de kantonrechter.
Wilt u opkomen voor de belangen van kwetsbare mensen? Neem dan contact met ons op. We maken met u een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Samen met de coördinator gaat u na of de rol van mentor bij u past.
Deze vrijwilligersvacature is verlopen1 plaats over.
#30198
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Mentorschap-Overijssel-Gelderland2/activiteiten/Mentor/30198 om je aan te melden