Skip Sidebar

Over ons

De Sophia-Vereeniging voorkomt dierenleed, al sinds 1867. Dat doen we via politieke lobby voor dierenbeschermende wetgeving en strenge handhaving. Ook voeren we publieks- en voorlichtingscampagnes ...

Dierenwelzijn
Deel

Snuffelvrijwilliger

Structureel werk
Nieuwezijds Voorburgwal 153, 1012 RK Amsterdam, Netherlands
Buiten
5 plaatsen over.
Activiteit Delen
Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren
#30215
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Koningin-Sophia-Vereeniging-tot-Bescherming-van-Dieren/activiteiten/Snuffelvrijwilliger/30215 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wil jij samen met je hond vrijwilligerswerk doen?

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij

De Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren komt op voor huisdieren in Nederland, al sinds 1867. Niet alleen als het kwaad is geschied, maar ook preventief. Zo voorkomt de Sophia-Vereeniging huisdierenleed door voorlichting te geven over de aanschaf, het natuurlijke gedrag en de verzorging van huisdieren. Met politieke lobby zet de Sophia-Vereeniging zich in voor beschermende wetgeving voor huisdieren en een strenge controle hierop.

We zijn op zoek naar

Heb jij een sociale, gehoorzame en kindvriendelijke hond en lijkt het je leuk om voor de klas te staan? Dan is het werk als vrijwilliger voor het Sophia SnuffelCollege wellicht iets voor jou! Samen met je hond bezoek je de laagste groepen van basisscholen, om kinderen te leren hoe ze veilig met honden omgaan. Op die manier kan het aantal hondenbeten bij kinderen beperkt worden en neemt angst voor honden af. Bovendien draagt het Sophia SnuffelCollege bij aan meer begrip en respect voor honden en andere dieren. Het Sophia SnuffelCollege is een project van de Koningin Sophia-Vereniging tot Bescherming van Dieren.
Het Sophia SnuffelCollege bestaat uit drie wekelijkse lessen van 30 tot 45 minuten. In de eerste les laat je de kinderen kennismaken met een handpop. Tijdens de tweede en derde les komt je hond mee de klas in en wordt de theorie in praktijk gebracht. Hoe zie je of een hond boos is, of verdrietig? Wanneer mag je een hond aaien en wanneer kun je hem beter met rust laten? Spelenderwijs leg je de belangrijkste regels voor de omgang met honden uit. Daarbij laat je de kinderen oefenen met aaien, borstelen en brokjes geven. Na afloop krijgt iedereen een SnuffelDiploma en een werkboekje met spelletjes en informatie voor de ouders.

Wat vragen we van je

Je kan goed omgaan met kinderen en hebt hier plezier in; je hebt gedegen kennis van hondengedrag; je bent minimaal 9 dagdelen per jaar beschikbaar tijdens schooluren; je bent representatief voor de vereeniging en staat achter onze doelen; je beschikt over eigen vervoer om met de hond scholen te bezoeken;je bent bereid zelf scholen te benaderen in jouw omgeving. 

Wat verwachten we van jouw hond?
Hij is minimaal 18 maanden en maximaal 8 jaar oud; hij heeft een basiscursus gevolgd bij een hondenschool (dit is níet de puppycursus, maar de gehoorzaamheidstraining die daarop volgt); hij valt onder de aansprakelijkheidsverzekering (AVP) van de eigenaar; hij is stressbestendig en vindt het leuk om met kinderen om te gaan.

 

Interesse?
Als je op ‘Reageren op deze vacature’ klikt, krijgt de organisatie of vereniging bericht van jouw interesse. Zij zullen contact met je opnemen.

De Vrijwilligerscentrale gemeente Lochem krijgt ook een melding van jouw inschrijving op een vacature. Het is mogelijk dat ook wij contact met je opnemen over het verloop van je inschrijving. Krijg je geen reactie van de organisatie of vereniging neem dan contact met ons op via [email protected] of bel naar 0573-297000.

Hoe kom ik er?

5 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren

De Sophia-Vereeniging voorkomt dierenleed, al sinds 1867. Dat doen we via politieke lobby voor dierenbeschermende wetgeving en strenge handhaving. Ook voeren we publieks- en voorlichtingscampagnes. We pakken huisdierenleed bij de bron aan en daarbij staan de belangen van dieren voorop, niet die van de eigenaren. Ons doel is een goed leven voor alle huisdieren: geen huisdieren meer die lijden, in het asiel belanden of zwervend op straat terecht komen.