Skip Sidebar

Over ons

Toen KWF Kankerbestrijding in 1949 werd opgericht, waren de vooruitzichten voor kankerpatiënten uiterst somber. Vijf jaar na de diagnose was nog slechts een kwart van hen in leven. Inmiddels is dat ...

Welzijn
Deel

Collectanten

Taak · 2–4 uur
Stiggoor 17, 7241 LC Lochem, Netherlands
Buiten
WelzijnBuurt & omgeving
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
KWF Kankerbestrijding
#30112
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/KWF-Kankerbestrijding2/activiteiten/Collectanten/30112 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Word jij collectant voor KWF?

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij

Kanker raakt ons allemaal. Jaarlijks sterven er zo'n 45.000 mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding.

 

We zijn op zoek naar

KWF Kankerbestrijding is op zoek naar collectanten die jaarlijks, tijdens de eerste volle week van september, willen collecteren in de eigen woonomgeving.

 

Wat vragen we van je

Eerlijkheid, betrouwheid en positiviteit 

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over KWF Kankerbestrijding

Toen KWF Kankerbestrijding in 1949 werd opgericht, waren de vooruitzichten voor kankerpatiënten uiterst somber. Vijf jaar na de diagnose was nog slechts een kwart van hen in leven. Inmiddels is dat aantal gestegen tot twee derde. Een hoopvolle tussenstand die mede mogelijk is gemaakt dankzij de gulle giften van KWF-donateurs. Zij stellen onderzoekers al ruim 70 jaar in staat om de ziekte beter te doorgronden, op te sporen en te behandelen.

Maar daarmee is het werk van KWF anno 2020 nog niet af. Voortschrijdend inzicht werpt nieuwe uitdagingen op. Hoe bevorderen we een goede kwaliteit van leven voor het groeiend aantal mensen dat kanker heeft gehad? Hoe kunnen we zorgen dat ook patiënten met een zeldzame vorm van kanker betere behandelingen krijgen? En als voorkomen beter is dan genezen, hoe kunnen we kanker dan het beste voorkomen?