Skip Sidebar

Over ons

Het Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem (HG) behartigt de geschiedenis van de stad Lochem en de dorpen Laren en Barchem. Zo’n 50 vrijwilligers werken zelfstandig en in verschillende ...

OnderwijsKunst & cultuur
Deel
Medewerker  Bibliotheek en archief

Medewerker Bibliotheek en archief

Taak · 2–4 uur
Runmolenlaan, 7241 VE Lochem, Nederland
OnderwijsKunst & cultuur
1 plaats over.
Activiteit Delen
Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem
#75092
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Historisch-Genootschap-Lochem-Laren-Barchem/activiteiten/Medewerker-Bibliotheek-en-archief/75092 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Medewerker werkgroep Bibliotheek en Archief

In de bibliotheek van het Historisch Genootschap worden boeken, tijdschriften en krantenknipsels bewaard, die betrekking hebben op de geschiedenis van Lochem in ruime zin.

In het archief van het Historisch Genootschap worden documenten bewaard die betrekking hebben op de geschiedenis van Lochem.

De coördinator onderhoudt de bibliotheek en archief aan de hand van schenkingen dan wel aankopen. De collectie is (deels) digitaal toegankelijk en de coördinator probeert overzicht te bewaren wat er in de collectie aanwezig is en zal samen met anderen proberen zoveel mogelijk openbaar te maken. Hij weet de weg in de collectie zodat vragen die er binnenkomen zo goed als mogelijk kunnen worden beantwoord.

Geschatte tijd een ochtend en/of middag per week.

Hoe kom ik er?

1 plaats over.
Activiteit Delen

Over Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem

Het Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem (HG) behartigt de geschiedenis van de stad Lochem en de dorpen Laren en Barchem. Zo’n 50 vrijwilligers werken zelfstandig en in verschillende werkgroepen. Centrale plek is boerderij De Veldmaat. Er is een uitgebreide collectie foto's, schilderijen, kaarten, boeken, voorwerpen etc die voortdurend uitgebreid wordt.