Over Jong en Meer 2.0

Voor het project Jong & Meer is het Jongerencentrum op zoek naar jongeren tussen de 14 en 25 jaar, die zich in willen zetten voor hun eigen leefomgeving. Jongeren die zelfstandig of in een projectteam iets concreets willen betekenen voor de kern of buurt, aan de slag willen gaan met lokale maatschappelijke vraagstukken, aan hun netwerk willen bouwen of het verschil willen maken, kunnen zich aanmelden voor het project.

 

Binnen Jong & Meer staan jongeren uit de gemeente Lochem als projectteam aan het roer. De keuze is aan jou! Het projectteam bepaalt de doelstellingen en de thema’s van het project. Zij worden ondersteunt door professionals, krijgen een training en mogen samen nadenken over een tegenprestatie voor hun inzet. Het is voor jongeren een geweldige kans om het netwerk uit te breiden en een mooie aanvulling op het cv.

 

Als projectteam zetten jongeren hun talenten en netwerk in om andere jongeren uit de gemeente in te zetten op maatschappelijke vragen. Ze gaan bijvoorbeeld samen aan de slag met het opknappen van het clubgebouw bij jou de buurt, werken aan de verduurzaming van de school, organiseren een festival of bedenken een oplossing om verspilling tegen te gaan. Samen maken zij hun leefomgeving een stukje mooier.